Peltokasvien kasvinsuojelu 2014 -julkaisu ilmestyy

27.02.2014

Oikean kasvinsuojelumenetelmän valinta säästää ympäristöä ja kustannuksia

Peltokasvien kasvinsuojelu 2014 -julkaisu auttaa arvioimaan eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuuksia, tehoja ja kustannuksia, mikä helpottaa oikean kasvinsuojelumenetelmän valinnassa. Kirjasta löytyvät eri valmistajien markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset sekä ympäristöriskejä koskevat huomautukset. Julkaisu ilmestyy 25.2.2014 ProAgria Keskusten Liiton julkaisuja -sarjassa.

Tukea päätöksentekoon integroidun kasvinsuojelun mukaisesti

– Tämän vuoden alusta lähtien viljelijöiden tulee noudattaa kasvinsuojeluaineiden ammattikäytössä integroidun torjunnan yleisiä periaatteita. Tämä tarkoittaa sitä, että kasvinsuojelun suunnittelussa huomioidaan kaikki ne menetelmät ja keinot, joilla kasvintuhoojien esiintymisen riskiä voidaan jo ennalta pienentää, kertoo kirjan toimittaja, palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa: – Jos tilanne vaatii turvautumista kemialliseen kasvinsuojeluun, valitaan kohteeseen parhaiten tehoava valmiste huomioiden aineen vaatimat olosuhdetekijät ja riski ympäristölle.

Peltokasvien kasvinsuojelu 2014 -kirjaan on koottu viljelykasveittain eri valmistajien peltokasvien, avomaan vihannesten ja mansikan rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2014 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Uutena kasvina mukana on rehumaissi. Lisäksi julkaisusta saa ohjeita mm. rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten oikeista torjunta-ajoista viljelykasvin kehitysvaiheen mukaan sekä tautien ja tuholaisten torjunnan kynnysarvoista ja lajikkeiden taudinkestävyyksistä.

Kirjassa kerrotaan myös tautien torjunta-aineiden tehoista, viljalajikkeiden taudinkestävyyseroista, valmisteiden vaikutustavoista ja suojautumisesta kasvinsuojeluaineita käytettäessä. Uutena asiana julkaisuun on lisätty tietoa eri valmisteiden tehoaineiden niin sanotuista resistenssiryhmistä, mikä auttaa ohjaamaan ainevalintaa kasvintuhoojien torjunta-ainekestävyyden riskin pienentämiseksi. Mukana ovat koosteet valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ruiskutustekniikasta ja ruiskun kunnossapidosta sekä irrotettava taulukko viljan ruiskutusten tankkiseoksista. Kirjaan on myös päivitetty valmisteiden uudet vesistörajoitukset, joita tulee noudattaa viimeistään vuonna 2015.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on B5 ja laajuus 64 sivua, nelivärikuvitettu. Kirjan hinta on kustantajalta tilattaessa 28 €, sis. alv 10 %. Hintaan lisätään lähetys- ja postimaksu. ISBN 978-951-808-244-9. Kirjastoluokka 67.39. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lehden nro 3 liitteenä. Kirjan voi ostaa kirjakaupoista ja useimmista ProAgria Keskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta, puh. 020 747 2485 tai myynti@proagria.fi. Lisätietoja ja tilaukset myös netistä osoitteesta: www.proagria.fi/julkaisut. Julkaisu on saatavana myös sähkökirjana, jolloin myyntihinta on 33 €, sis. alv 24 %. ISBN 978-951-808-245-6. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot

Lisätietoja julkaisusta antavat ProAgria Keskusten Liitosta:
palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 020 747 2477 tai
kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 020 747 2406.

Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 020 747 2442.

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.