Peltokasvilajikkeet 2014 -julkaisu ilmestyy

18.03.2014

Lajikevalinnalla merkittävä vaikutus viljelyn tulokseen ja riskien hallintaan

Viljelysuunnittelun avuksi ilmestyy 18.3.2014 Peltokasvilajikkeet 2014 -julkaisu, jossa on uusimmat tiedot maassamme viljeltävien peltokasvien lajikeominaisuuksista ja keskeisistä viljelyteknisistä erityispiirteistä. Kirjan avulla voi vertailla eri viljelykasvien ja lajikkeiden soveltuvuutta tilan tarpeisiin ja optimoida näin sadon määrää ja laatua sekä pienentää viljelyn riskejä. Julkaisu ilmestyy ProAgria Keskusten Liiton ja MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Tieto tuottamaan -sarjassa.

Uutta! Kerääjä- ja aluskasvien hyödyntäminen

Peltokasvilajikkeet 2014 -kirja auttaa maatilayrittäjää valitsemaan tilansa olosuhteisiin ja eri käyttötarkoituksiin sopivimmat lajikkeet. –Viljelyn tulosta ja viljelyvarmuutta voidaan monesti parantaa merkittävästi valitsemalla lajikkeiston parhaimmistoa ja uutuuksia viljelyyn, toteaa palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa, –Esimerkiksi satopotentiaali ja taudinkestävyys ovat parantuneet huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana uusien lajikkeiden myötä.

Peltokasvilajikkeet 2014 -kirjaan on koottu maassamme viljeltävien viljojen, palko-, öljy- ja nurmikasvien, kuminan, perunan ja sokerijuurikkaan lajikkeiden ominaisuudet, sadon määrät ja laadut sekä keskeiset viljelytekniset erityispiirteet. Uutena kasvilajina esitellään rehumaissi. Kirja perustuu pääosin vuosien 2006–2013 virallisten lajikekokeiden tuloksiin. Lisäksi julkaisussa käsitellään lajikekoetoimintaa sekä kylvösiemenen sertifiointia, valintaa ja määrän laskemista. Uutena asiana kerrotaan kerääjä- ja aluskasvien hyödyntämisestä.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on B5 ja laajuus 96 sivua, nelivärikuvitettu. Tieto tuottamaan 139. Kirjan myyntihinta on kustantajalta tilattaessa 27 €, sis. alv 10 %. Hintaan lisätään toimitus- ja postikulut. ISBN 978-951-808-246-3. Kirjastoluokka 67.3. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna huhtikuussa ilmestyvän lehden liitteenä.

Julkaisuja voi ostaa kirjakaupoista ja useimmista ProAgria Keskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta, puh. 020 747 2485 tai myynti@proagria.fi. Lisätietoja ja tilaukset myös verkkokaupasta: www.proagria.fi/julkaisut.

Teos on saatavana myös sähkökirjana, jolloin myyntihinta on 32 €, sis. alv 24 %. ISBN 978-951-808-247-0. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet

Lisätietoja julkaisusta antavat ProAgria Keskusten Liitosta:
palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 020 747 2477
kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh.020 747 2406

Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi tai puh. 020 747 2442.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.