Kalastusluvat kuntoon, niin valvoja ei yllätä kesälomalla.

21.06.2017

Kesän kalastussesonki on lämmön myötä vilkastunut ja vesille on hakeutunut tai hakeutumassa vakituisia sekä satunnaisempia kalastajia. Peruslähtökohtahan on se, että vapakalastus on melko vapaata kaikille.  Usein sen sijaan unohtuu se, että kalastajan on itse otettava selvää missä ja millaisin ehdoin kalastusta saa harjoittaa. Valvontatilanteissa tuo tietämättömyys tulee usein esille.

 

Meiltä kalastavilta kansalaisilta jää usein huomaamatta myös se, että me itse vastaamme vapaa-ajankalatalouden rahoituksesta.  Mitään valtion pitkää piikkiä (muita veroeuroja) kalatalouden hoidon kustannusten kattamiseen ei juuri ole.  Sekin näkökulma on näissä kalastusriennoissa toisinaan  hyvä muistaa, varsinkin näin kalastuksen valvonnan teemaviikolla 25. 
 
Tässä Kalatalouden Keskusliiton aiheesta laatima muistutus asiasta.
 
Eero
 

Tiedote. Julkaistu: 14.06.2017, 10:35
Kalatalouden Keskusliitto

Kalastonhoitomaksu jää satunnaisesti kalastavalta usein maksamatta. Kalastuslupa on kuitenkin helppo hoitaa kuntoon. Kalastonhoitomaksu kannattaa maksaa, sillä varoilla rahoitetaan muun muassa kalakantojen hoitoa.

Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakan litkaamiseen ei tarvitse lupaa. Muut kalastusmuodot vaativat 18–64-vuotiaalta kalastajalta aina kalastonhoitomaksun, muistuttaa Kalatalouden Keskusliitto. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata. Esimerkiksi usealla vavalla uisteluun, verkkokalastukseen tai ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksu on 39 € kalenterivuodelta, 12 € seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta ja 5 € yhdeltä vuorokaudelta. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424 tai R-Kioskilla. Maksukuitti tai sen kopio on pidettävä aina mukana kalastettaessa.

Kalastajan on tiedettävä, ettei kalasta rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastuskieltoalueet löytyvät Kalastusrajoitus.fi -palvelusta.

Kalastonhoitomaksu edistää kalastusta

Kalastonhoitomaksusta kertyneistä varoista myönnetään rahaa kalavesien hoidon suunnitteluun ja toteutukseen, neuvontapalveluihin, kalavesiin kohdistettuihin hankkeisiin, kalastuksen valvontaan sekä vesialueiden omistajille kalavesien käytöstä maksettaviin korvauksiin.


Tarkempaa tietoa kalastusluvista: www.ahven.net/luvat ja www.eraluvat.fi
Lisää tietoa kalastuksesta: www.kalat.fi ja www.kalastusrajoitus.fi

Lisää kalastusluvista:
Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh. (09) 6844 5914
Metsähallituksen erälupien palvelunumero puh. 020 69 2424
<><               <><               <><
Kalatalouden Keskusliitto (www.ahven.net) on valtakunnallinen kaksikielinen kalatalouden kehittämis- ja edistämisjärjestö, joka yhteistyössä viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa edistää kaikkien kalastajaryhmien ja kuluttajien mahdollisuuksia saada korkealaatuista ja puhdasta kotimaista kalaa sekä kalastukseen liittyviä luontoelämyksiä.
 

 

 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.