Kasvutilannetiedotuksemme käynnistyy 7.5.

26.04.2019

Pääsiäisviikolla alkanut sään lämpeneminen on vauhdittanut kevään etenemistä voimakkaasti. Etelä-Suomessa on jo tehty ensimmäisiä kevätkylvöjä ja -lannoituksia. Lumen sulaminen on kuitenkin ollut epätasaista: auringonpaisteisilta peltoaukeilta lumi on haihtunut nopeasti, mutta varjoisilla metsänreunoilla on edelleen lunta. Maan kosteustilannetta tasoittavat sateet olisivat nyt tervetulleita. Maan pohjoisosissa kevättöiden alkua joudutaan vielä odottamaan, sillä peltoja peittää vielä 25-50 cm:n lumipeite.  

ProAgria Keskusten Liitto käynnistää valtakunnallisen kasvutilannetiedotuksen tiistaina 7.5.  Seuraavat tiedotteet julkaistaan tiistaisin 21.5.,  4.6.,  25.6.  heinäkuu taukoa, 6.8., 20.8.  ja 17.9.  

ProAgria keskusten antamien tietojen pohjalta laaditut katsaukset ovat luettavissa osoitteessa www.proagria.fi/ajankohtaista.

Lisätietoja antavat Terhi Taulavuori, terhi.taulavuori@proagria.fi, puh. 040 760 6262 ja peltoviljelyn osalta Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 050 341 4406.

Lisätietoja maakunnallisesta tilanteesta myös paikallisilta ProAgria Keskuksilta. 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.