Kustannustuesta tulossa 5. hakukierros

23.11.2021
Kustannustuesta järjestetään viides hakukierros, joka on aikaisempia kustannustukikierroksia suppeampi. Se keskittyy aloihin, jotka ovat kärsineet viranomaismääräyksistä kuten asiakaspaikkarajoituksista. Tuki kohdistetaan erityisesti matkailu-, ravintola-, liikunta- ja tapahtuma-alan yrityksille.
 
Tukikelpoisia ovat myös muiden toimialojen yritykset, joihin pandemian hallintaan liittyvät rajoitukset ovat kohdistuneet joko suoraan tai sen merkittävään asiakaskuntaan. Viidennen kierroksen tukea voi saada myös yritys, joka pystyy osoittamaan, että viranomaisten määräykset ovat vähentäneet asiakasmääriä tai vaikuttaneet muutoin pakottavalla tavalla yrityksen toimintaan kuten aukioloon. 
 
Lakiesitys pyritään saamaan voimaan vielä tämän vuoden puolella. Jos viivästyksiä ei tule, kustannustuen hakukausi alkaa joulukuussa ja päättyy helmikuussa 2022. Tukea haetaan aikaisempien kierrosten tavoin Valtiokonttorista
 
Toteutuessaan tukikausi käsittäisi ajan 1.6.-30.9.2021. Tämän ajanjakson liikevaihtoa verrattaisiin vastaavaan ajankohtaan vuonna 2019. Tuen ehdot olisivat pitkälti samat kuin edellisellä kustannustukikierroksella. Tukea saisi yritys, jonka liikevaihto on laskenut vertailukaudella yli 30 %. Esityksen mukaan yrityksellä tulisi olla tukikelpoisia kustannuksia vähintään 2 000 euroa, sillä tuen minimimäärä on 2 000 euroa. 
 

Jaa

Ajankohtaista

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.