Uusi Markkinariskien hallinta maatilalla -julkaisu ilmestyy

02.10.2013

Kannattavuus paremmaksi markkinariskien hallinnalla

Käytännönläheinen Markkinariskien hallinta maatilalla -kirja kertoo, miten seurataan ja tulkitaan satoennusteita, pörssinoteerauksia ja termiinihintoja sekä muita keskeisiä maailmanmarkkinoiden tapahtumia. Julkaisussa on havainnollisia esimerkkejä myyntien ja hankintojen ajankohdan optimoinnista sekä myyntituottojen hinnansuojauksesta futuureilla. Sadon myyntiä varten kirja opastaa tavoitehinnan laskemisessa ja sopimusten tekemisessä.

Teos ilmestyy 2.10.2013 ProAgria Keskusten Liiton ja MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Tieto tuottamaan -sarjassa.

Maailmanmarkkinoiden hintavaihtelu haasteena

– Lisääntynyt sadon myynti- ja tuotantopanosten ostohintojen vaihtelu on maatilayritysten liiketoiminnan riskeistä suurimpia, kertoo palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta, ja jatkaa:
– Maatilayrittäjän kannattaa entistä tarkemmin seurata hintakehitykseen vaikuttavia tapahtumia maailmalla. Markkinatietoja hyödyntämällä yrittäjällä on mahdollisuus ennen kaikkea tasata vuosittaisia tulovaihteluita, mutta myös saavuttaa parempaa kannattavuutta myyntien ja ostojen oikealla ajoittamisella. Keskeistä on tuntea oman tuotannon kustannukset, jotta päätöksenteko onnistuu tarvittaessa hyvinkin nopealla aikataululla, korostaa Peltonen.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on B5 ja laajuus 96 sivua, nelivärikuvitettu. Tieto tuottamaan 138. ISBN 978-951-808-239-5. Kirjan hinta on kustantajalta tilattaessa 28 €, sis. alv 10 %. Hintaan lisätään lähetys- ja postimaksu. Kirjan voi ostaa kirjakaupoista ja useimmista ProAgria Keskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta, puh. 020 747 2485 tai myynti@proagria.fi. Lisätietoja ja tilaukset myös verkkokaupasta: www.proagria.fi/julkaisut. Käytännön Maamies ja KM VET -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lokakuussa.

Julkaisu on saatavana myös sähkökirjana, jolloin myyntihinta on 33 €, sis. alv 24 %. ISBN 978-951-808-240-1. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi.

Lisätietoja julkaisusta antavat ProAgria Keskusten Liitosta:

palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 020 747 2477
kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 020 747 2406

Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt:

toimistosihteeri Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 020 747 2442

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.