Viskuri, maaseutuyrittämisen kehittämishanke

 
Viskurilla maaseutuyrittäjän villitkin ideat voivat olla kultahippuja
 
Vanhastaan VISKURILLA eroteltiin jyvät akanoista. Nyt VISKURILLA annetaan hyvien ideoiden kasvaa ja tehdä tulosta. Villeistä ideoista voi kehittyä suorastaan kultahippuja, kun pohditaan porukalla mm. oman liikeidean jalostamista liiketoiminnaksi, kuinka parhaiten erikoiskasveista saadaan euroja, biokaasusta potkua tai millaisella yhteistyöllä parannetaan maaseutuyrittäjien jaksamista ja taloutta tai oman kylän/kunnan palvelutarjontaa.
 
ProAgria Keski-Pohjanmaan hallinnoima kolmivuotinen Viskuri-hanke auttaa yrittäjälähtöiseen yhteistyöhön. Tavoitteena on uusien yhteistyötapojen, uusien yhteistyökumppanuuksien ja uusien yhteisyrittäjyysmuotojen selvittäminen ja käytäntöön siirtäminen. Mallia haetaan jo toimivista suomalaisista ja kansainvälisistä yhteistyömuodoista.
 
VISKURI – hankkeessa on tavoitteena saada mukaan maaseutuyrittäjiä, joilla on halu kehittää yrityksensä toimintaa. Hanketarjonta on pääasiassa kehittämisryhmiä, joissa haetaan tietoa jatkossa tehtävien yrityskohtaisten päätösten tueksi. Kehittämisryhmä voidaan perustaa, kun saadaan ka 3-5 yritystä saman teeman ympärille. Yrittäjäkohtainen osallistumismaksu on 400 €.

Mikäli maatilojen välille halutaan yhteistoimintaa (esim. sadonmyynti-hiehon kasvatus-konetyö-työvoiman osto/tarve-maidontuotanto), kannattaa kysyä VISKURISTA, onko perusteilla ryhmä, johon voisi liittyä mukaan.

VISKURI- hanke ei ole tarkoitettu yksistään maatiloille, vaan kehittämisryhmä voidaan perustaa myös muista maaseudun yrityksistä (esim. elintarvike- tai metallipuolen pk. yritys, koneyhteistyö, ympäristöteknologia tai vaikka työosuuskuntatoiminta). 

Tällä hetkellä ajankohtaista on yhtiöittäminen ja yhteisnavetta sekä erikoiskasvit. Näihin otamme mielellämme lisää yrittäjiä.

Kasviviljelyn osalta pohditaan tuottoisampien viljelykasvien viljelyä. Mikäli esim. suurimokaura, tattari tai kvinoa kiinnostavat, kysy mahdollisuutta päästä uusiin erikoiskasvi – ryhmiin. 

Viskuri on maaseutuyrittämisen kehittämishanke.
Aikataulu: 16.03.2016 - 15.03.2019
 
Kohdealue: Keski-Pohjanmaan maakunta ja Pohjois-Pohjanmaan kunnista Sievi ja Reisjärvi
 
Hallinnoija ja toteuttaja: ProAgria Keski-Pohjanmaa ry
 
Rahoittaja: Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan Liitot, Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, hankkeeseen mukaan lähtevät toimijat ja ProAgria Keski-Pohjanmaa ry
Aikataulu: 16.03.2016 - 15.03.2019 Hankkeelle ollaan hakemassa vuoden jatkoaikaa.
 

 

 


Jaa

Hanketoimijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut