Viisi asiaa ruokavalinnoista: Tiedä mitä syöt -opas on julkistettu

Ruokavalinnoillasi vaikutat oman terveytesi lisäksi ympäristösi hyvinvointiin monin tavoin:

  • Tuotteen tekijöiden työllisyyteen ja hyvinvointiin – luot hyvinvointia niille, jotka ovat osallistuneet ostamasi ruuan tekemiseen.
  • Valitsemaasi tuotantotapaan ja ostopaikan valikoimiin – mitä ostetaan, se lisääntyy.
  • Ympäristön tilaan – eri kulutusvalinnat aiheuttavat erikokoisen ympäristökuorman.
  • Omaan ja läheistesi terveyteen ja hyvinvointiin.
  • Paikalliseen hyvinvointiin – ostamalla läheltä tuet oman alueesi hyvinvointia.

Mikä on sinulle tärkeää ruokavalinnoissasi? 

Useimmat haluavat toteuttaa arvojaan ostoksissaan, ei vähiten ruokavalinnoissaan. Se on tärkeää, mutta ei ihan helppoa.

Oppaan takana ovat suomalaisen ruokaketjun toimijat, jotka palvelevat myös kuluttajaa.

Maa- ja metsätalousministeriö
Ruokatieto Yhdistys ry
Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Elintarviketeollisuusliitto ry (ETL)
Päivittäistavarakauppa ry (PTY)
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
Kuluttajaliitto – Konsumentförbundet ry
ProAgria Keskusten Liitto

Tiedä mitä syöt -pikaopas on tehty helpottamaan arjen valintojasi.  
Lue lisää Ruokatiedon sivuiltaMateriaali on ladattavissa esityksenä ja posterina. 
Keskustelussa pysyy mukana osallistumalla siihen twitterissä #tiedämitäsyöt.

 

Jaa

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa
    Maksa verkossa, suorita sähköisesti ja hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.